AGENT BLÅ (SE)
GRÅ VÅG SHOWCASE - LÖRDAG 26/8

Inte sällan kallas kvintetten Agent Blå för Göteborgs nya pophopp, de hyllas i internationell press och jämförs med indieikoner som Broder Daniel och Markhaverskan. För knappt två månader sedan släppte de sitt självbetitlade debutalbum via Luxury records. 35 minuter drabbande dödspop, som de själva kallar sin musik. Stilfullt blandar de influenser från shoegaze, postpunk och indiepop med skimrande tonårsångest. Ett av två band som framträder på festivalen i samarbete med fanzinet Grå Våg.


BELGRADO (ES)
LÖRDAG 26/8

Barcelonabaserade postpunkkvartetten Belgrado släppte sitt tredje album 'Obraz' förra sommaren, en av årets mest påtagliga höjdpunkter om ni frågar oss. Sedan de bildades 2010 har de blivit något av förgrundsfigurer i sin scen – med god anledning. Obraz andas ren och oförfalskad postpunk baserad runt melodiska gitarrer, medryckande basslingor, dansanta trumkomp och Patrycja Proniewska's karaktäristiska sång. Efter att nyligen ha turnerat mer eller mindre världen om ser vi fram emot sommarens sällsynta sverigevisit.


BESTIAL MOUTHS (US)
LÖRDAG 26/8

Lynette Cerezo är namnet bakom den karismatiska röst och förgrundsfigur som binder samman Bestial Mouths. Aktuella idag med remixalbumet "(Still) Heartless" som förlänger förra årets mörka och pampiga "Heartless". I samband med släppet (på namnkunniga Cleopatra records) har bandet genomfört en extensiv turné genom Nordamerika och i sommar kommer de åter till Europa. Vi är båda glada och stolta att äntligen kunna presentera denna mörka diamant på Tyrolen!


CARINO CAT (SE)
LÖRDAG 26/8

Direkt från Italien (eller Sverige) kommer Carino Cat som bjuder på ljuvliga oktavbasar i Italodiscons tecken. I bagaget har de med sig en rykande färsk singel och ryktet säger att de även kommer spela material som ännu inte har släppts. Bildades så sent som 2016 då Danny Swinger och Andy Sandy möttes för att diskutera sin kärlek till 80-talet och analoga syntar. Avslutar lördagskvällen backade av ett mystiskt förband från smålands urskog.


BUZZ KULL (AU)
LÖRDAG 26/8

Från Sydney, Australien kommer Marc Dwyer, mannen bakom Buzz Kull. Via en löst sammanhängande samling singlar har han sakta byggt upp ett namn under de senaste fem åren. Något som kulminerat denna vår i samband med släppet av det efterlängtade debutalbumet "Chroma". Med påtaglig popsensibilitet skapar han medryckande och modern darkwave som är svår att värja sig mot. Denna sommar kommer han för första gången till Europa och besöker då givetvis Tyrolen i den småländska obygden.


DIE SELEKTION (DE)
FREDAG 25/8

Tyska trion Die Selektion gjorde en bejublad spelning på vår festival redan 2012, då aktuella med sitt självbetitlade debutalbum. Återigen skivaktuella kommer de tillbaka denna sommar till Sverige och Tyrolen! "Deine Stimme Ist Der Ursprung Jeglicher Gewalt" lyder titeln på det efterlängtade andra album som släpps i slutet av Maj på föredömliga [aufnahme+wiedergabe]. Mastrad av Thomas P. Heckmann och med gästspel av bland andra Drangsal är det en skiva som tar Die Selektion till nästa nivå utan att tappa bandets säregna ljudbild med tunga elektroniska ljudmattor, bläckblås och energisk sång på tyska.


DIESEL DUDES (US)
FREDAG 25/8

Kaliforniens tyngsta muskelmän kommer till Europa för andra gången någonsin och gör sitt första efterlängtade sverigebesök denna sommar. Bildade under oklara former 2010 av "Lord newt" är de redan något av ett kultfenomen runt hemvisten Oakland där de vanligtvis gör utspel med sin herkulesdyrkande och underproducerade elektropunk. Med kompromisslösa muskelhymner som "Boulder Toss", "Sixty Nein!" och "Wrestling Team" och en ny trehövdad sättning vill vi utfärda viss moshpitvarning denna Augusti!


DISSOCIO MODUS TRANS (SE)
FLEISCH SHOWCASE - FREDAG 25/8

Bakom pseudonymen Dissocio Modus Trans döljer sig ett i synthkretsar känt ansikte från huvudstaden där han tidigare framträtt i sällskap av Celldöd och Æmit. Inspirerad av den tibetanska dödsboken, gamla skolans acid och egodöd skapar han mörk psykadelisk dansmusik med knorrande basslingor och tung rytmik. På festivalen avslutar han fredagskvällen som en del av Fleisch showcase vilket även rymmer Forces och DJ's från det Berlin-baserade skivbolaget.


EASTER (DE)
FREDAG 25/8

Stine Omar och Max Boss fann varandra i Berlin 2005 och släppte sitt första verk som Easter 2011. "Ur a great babe" lyder titeln på deras svårkategoriserade debut vilken blandar Stines egensinniga poesi med Max minimalistiska syntharrangemang. Sedan dess har de släppt ytterligare ett album, mer än ett dussin egenproducerade musikvideor och nu senast den tudelade plattan "New Cuisine". Duon beskriver själva (via ombud) sin musik enligt följande: "Deadpan delivery of riddling rhymes atop synthetic post-Eurodance beats, distilled into bleak minimalism. For some highly erotic, for others purely asexual".


FORCES (AU)
FLEISCH SHOWCASE - FREDAG 25/8

Mycket har förändrats runt Forces som besökte Sverige och festivalen för första gången 2015, tyvärr då med ett på grund av förseningar mycket kort set. I år återkommer de med en ny Berlin-baserad (om än helaustraliensisk) livesättning och sprillans nya EP:n 'Newbody' släppt via Berlin-laben Fleisch. Med en futuristisk cocktail bestående av slamrig EBM, cyberpunk och tung dansmusik avslutar de fredagsnatten som en del av Fleisch showcase i sällskap av Dissocio Modus Trans och DJ:s från tidigare nämnda skivbolag.


HANTE. (FR)
LÖRDAG 26/8

Hélène de Thoury har sedan tidigare gjort sig känd via akter som Phosphor och Minuit Machine. Sedan 2014 har hon via soloprojektet Hante. själv tagit ton till mörka och melankoliska synthepos släppta via sitt eget bolag Synth Religion. Under de senaste två åren har hon genomfört över 30 spelningar runtom Europa och Kanada samt släppt tre album varav det senaste 'Between Hope & Danger' utgavs så sent som i Maj. I år kommer hon för första gången till sverige i egenskap av soloartist.
IC3PEAK (RU)
LÖRDAG 26/8

Musikerna Nick och Nastya enades 2013 i sökandet efter ett nytt audiovisuellt språk. Duons självbeskrivet "futuristiska opera" var först främmande för någon existerande scen i Moskva men går idag i fronten för Rysk frispråkig ungdomskultur. Duons globala DIY-ethos, uttalade feminism och HBTQ-stöd står i stark kontrast till hemlandets mossiga värderingar och trots ofta förekommen dystopisk inramning handlar Ic3peak om sökandet efter en egen utopi. “Today, when everybody is obsessed with the past, we look straight into the future” skriver dem i sitt manifest.

KÆLAN MIKLA (IS)
FREDAG 25/8

Tre unga tjejer från Island utgör synth/postpunk-bandet Kælan Mikla från den isländska huvudstaden Reykjavik. Sedan de bildades 2013 har de utvecklas i rasande fart och snabbt gjort ett namn för sig med flitigt turnerande och ett rosat debutalbum släppt på grekiska Fabrika Records (She Past Away, Lebanon Hanover, Selofan, mm). Med ett mörkt melankoliskt sounds och isländsk poesi kommer de för första gången till Sverige och Kalabalik på Tyrolen denna sommar."

LODE RUNNER / LR6 (RU)
FREDAG 25/8

LR6 står för den sjätte uppsättningen utav Moskva-bandet Lode Runner, en för närvarande nybildad trio som arbetar på nytt material. Bandets energiska, instrumentala och melodiösa surfpostpunk påminner en hel del om 80-talets medryckande tv-spelsmusik med korta sammanknutna partier som inte ofta saktar ner. På andra EPn "Ty vyglyadish' tak nesovremenno" (här på fonetisk ryska) fann de ett väldigt eget sound och vi är väldigt nyfikna på hur de kommer låta i sommar då de gör sin första spelning utanför Ryssland på årets Kalabalik.

MORNING HANDS (US)
LÖRDAG 26/8

Douglas Du Fresne och Patrick Tabor, medlemmar även i Diesel Dudes, är båda nära två meter långa och en tiondels ton tunga, vilket gör dem till californiens kanske största synthpopgrupp. Tillsammans skapar de känslosam synthpop av ganska typisk amerikansk karaktär, utåtspelande och poppig snarare än tillbakalutad och svårsint. Mer drömpop och chillwave än cold wave och minimalsynth, om man så vill. Med tre EPs i bagageluckan gör de sin första europeiska spelning någonsin under årets festival.

PARALELO (ES)
LÖRDAG 25/8

Paralelo är en musiker i 20-årsåldern från Barcelona med passion för vin, synthar och litteratur. Inspirerad av Don Quijotes galenskap, anarkism och Aleister Crowley har han skapat en postmodern riddarorder. Hans senaste verk "Corazón Roto Por Siempre y Orgulloso" är en mästerligt komponerad minimalsynth-historia på tio spår som behandlar livets gåva/förbannelse och evig förlust. Spelar för första gången i Sverige på Kalabalik denna sommar!


SDH (ES)
FREDAG 25/8

SDH (Semiotics Department Of Heteronyms) utgörs av Andrea Pérez and Sergi Alejandre, grundare av den föredömliga Barcelona-etiketten Cønjuntø Vacíø. Med syfte att utforska de alter ego som utgör en personlighet och relationen mellan fiktion och realitet skapar de mörk och stämningsfull elektronik som får oss att tänka på November Növelet. En nästan lika ovanlig som smickrande referens. I sommar kommer de för första gången till Sverige och Kalabalik på Tyrolen.


SÓLVEIG MATTHILDUR (IS)
SÖNDAG 27/8

Sólveig Matthildur Kristjánsdóttir är en ung musiker från Reykjavik, Island som gjort sig känd som keyboardist i den rosade synthpunk-trion Kælan Mikla. Hon driver även skivbolaget Hið myrka man och albumdebuterar i Augusti med sitt soloprojekt Sólveig Matthildur. I egenskap av soloartist arbetar hon mycket med lågfrekventa synthar, stråkar och röster som talar direkt till hjärtmuskeln. När festivalen är över gör hon ett unikt framträdande i Blädinge Kyrka som en del av söndagsgudtjänsten klockan 11.00, missa inte detta unika tillfälle!


STURM CAFÉ (SE)
LÖRDAG 26/8

Jonatan Löfstedt och Gustav Jansson har skapat musik tillsammans i över 16 år och spelat flitigt runt Europa med sin säregna, ofta melodiska och dynamiska body-musik. Aktuella idag med pinfärska EPn "Es Geht" som bjuder på allt från neue deutsche welle-inspirerad synthfunk till minimal technobody och mer traditionell så kallad anhalt-EBM, en kärnfull sammanfattning av bandets musikaliska palett. Vi som växt upp vid sidan av dessa herrar är glada att äntligen kunna presentera dem som en del av vår festival.


TIED HANDS (SE)
GRÅ VÅG SHOWCASE - LÖRDAG 26/8

Tied Hands är en soloartist från Malmö som beskriver sin musik på följande vis: "Det går aldrig riktigt att veta hur det låter, oftast är det ganska brötigt och stökigt. Improviserad noisemusik som kan låta helt ok ibland. Snurrigt och Jävligt." Tidigare har han spelat bland annat på Röset, samt Rundgång och Borgen i hemstaden. Tied Hands uppträder på årets festival som en av två artister vi presenterar i samarbete med fanzinet Grå Våg.


WHISPERING SONS (BE)
FREDAG 25/8

Denna unga småstadskvintett från Belgien har välförtjänt exploderat sedan släppet av den flerfaldigt utsålda debut-EPn "Endless Party" som för till minnes såväl klassisk postpunk och goth som nutida ikoner inom scenen. Under förra året släppte de ytterligare en utsåld sjua, vann den prestigefyllda belgiska musiktävlingen Humo's Rock Rally och genomförde ett 50-tal spelningar runtom Europa. Vi är glada att i sommar kunna presentera deras första spelning i Sverige under Kalabalik på Tyrolen 2017!


XARAH DION (CA)
LÖRDAG 26/8

Xarah Dion har flitigt turnerat Europa under de senaste åren, uppbackad av debuten "Le Mal Nécessaire" från 2014 och förra årets fantastiska "FUGITIVE", stark, tidstypisk minimalsynth i absoluta toppklass. Xarah är ett välbekant namn i hemvisten Montreals underjord där hon arbetat bland annat med det artistiska utrymmet "Le Brique" och bildat det experimentalla projektet "Les Momies de Palerme" tillsammans med Marie Davidson, en annan starkt lysande stjärna från orten. Under sommaren besöker hon äntligen Småland och Tyrolen.


Ytterligare artister tillkommer!